Amsterdam kookboek

Proef Amsterdam! In dit kookboek neemt culinair journalist Laura de Grave je mee langs haar favoriete Amsterdamse restaurants en kookt zij telkens een ‘Amsterdams’ gerecht met de chef. Ze neemt dus een letterlijk kijkje in de keuken en neemt naast het recept ook het verhaal achter het gerecht mee in het boek. Daarnaast ontmoet zij ambachtslieden die vaak eeuwenoude tradities van voedselbereiding voortzetten.

Spring achter op de fiets bij Laura en beleef haar culinaire Amsterdam. Kriskras door de stad naar de leukste markten, typisch Amsterdamse restaurants, chille hang-outs en ‘geheime’ adresjes waar de lekkerste Amsterdamse producten worden gemaakt.

Laura de Grave (1987) is culinair journalist en woont in Amsterdam. Ze studeerde Nederlandse Taal en Cultuur, Journalistiek en Nieuwe Media. Als freelancer schrijft zij o.a. voor Jamie magazine, Bouillon! magazine en Munchies (VICE). Daarnaast werkte zij mee aan diverse culinaire boeken.

Hans de Kort (1963) is zelfstandig fotograaf voor tijdschriften en reclamebureaus op het gebied van mode, reizen en portretten.