Lekker lokaal

De nieuwe Nederlandse keuken is vegetarisch, duurzaam, makkelijk en vooral ontzettend lekker



‘Onze omgang met eten is sterk veranderd in de afgelopen 70 jaar. Hield mijn oma nog haar eigen kippen en haalde zij groente en fruit uit eigen moestuin, aangevuld met producten die ze in de buurt kocht, tegenwoordig liggen in de supermarkt wel 150.000 producten van over de hele wereld. Je bord avondeten kan zo 30.000 kilometer gereisd hebben.’

Nederland is een goudmijn voor lekker eten en mooie producten, als je weet wat er verbouwd wordt én wat je ermee moet doen. Koken met lokale seizoensproducten is heerlijk, supervers en goedkoop. Bovendien hebben we het afgelopen jaar ontdekt hoe belangrijk het is om bewust en duurzaam te kiezen.

Laura de Grave vertelt in Lekker lokaal waar je de beste producten bij jou in de buurt kunt vinden, en hoe je daar vervolgens heerlijke vegetarische gerechten mee kookt. Ze geeft de Nederlandse keuken een moderne, creatieve twist: wat dacht je van zelfgemaakte pannenkoekentaart, vegetarisch zoervleis of worstenbrood met wortel?

‘Laura de Grave is dé keukenprinses van een nieuwe Nederlandse generatie.’ Yvette van Boven

‘Duurzaamheid is een groot woord, maar Laura voegt de daad bij het woord. Inzichtelijk, lekker en haalbaar. Dit is de toekomst.’ Miljuschka Witzenhausen